Klep

Klep

 

Ik had het kunnen weten, ze zijn me vergeten.
Zoals vaker de laatste tijd. En dat terwijl het harder nodig is dan ooit. Ik zit vol namelijk, ik knap bijna uit mijn naden. En ik stink Vreselijk wat meur ik. En dan vergeten ze me ook nog.

Harry, van hiernaast staat alweer een uur aan de straat. Hij riep me net: “ hé, ben je leeg of is het weer zover?”

Hij staat er altijd, zelfs met een klein laagje. Die van hem zijn altijd vroeg in de weer, zetten hem al om half 8 aan de straat, spuiten hem na het legen schoon, van binnen en van buiten en een keer hebben ze hem zelfs met auto-was opgewreven. Uitslover.

Ik heb een innige relatie met een spin bij mijn rechterwiel, en er zit al maanden vogelpoep op mijn deksel.

Jenny staat er ook, Jenny heeft haar buik vol klaprozen. Voor de herkenbaarheid geloof ik. Ik heb alleen een nummer. Honderdzevenenveertig in strakke witte letters op mijn deksel. En die zeven laat ook nog een beetje los.

Jenny is gezellig. Een beetje zweverig dat wel maar altijd in voor een praatje. Volgens haar stonden we ooit met zijn allen op een vrachtwagen. En heeft het lot bepaald waar we terecht zijn komen. Bij welk nummer, bij welk baasje. Het had dus net zo goed andersom kunnen zijn, dan was ik met een fijne doek nagewreven.

Maar dat klopt ook weer  niet zegt Jenny, want het heeft te maken met wat je in een vorig leven hebt gedaan. Nou het zal wel, ik weet niets van een vorig leven. Ik hoop dat ik toen veel lol heb gehad want een pretje is het nu niet. Mis ik weer het wekelijkse praatje. En het is echt te laat. Ik hoor de wagen al.

Dat ik niet geleegd wordt is een ding, maar dan staan er de rest van de week van die weke, hijgerige zakken tegen mijn zijkant. Die kunnen zeuren, werkelijk, alsof ik er wat aan kan doen dat zij wegwerp zijn. Ze kijken me aan alsof ik hun hel ben, en maar smiespelen met de zakken in mij. Op de laatste dag proppen ze ze erin en dan sta ik de hele ochtend met een open klep aan de straat. Heel gênant en het ergste: het praat zo lastig.

 

Marina

 

One thought on “Klep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s