About

Colums en verhalen lezen. Ik krijg er niet gauw genoeg van.

Wachtend op de trein, de bus, een afspraak… een verhaal neemt je mee naar een andere wereld, een andere tijd.

Reis.
Ik neem je mee naar andere plaatsen.

Schrijven begon op school met opstellen en is nu een belangrijke hobby. Daartussen zaten schrijfcursussen en workshops en vooral veel feed-back.

Ik begon een aantal jaren geleden met een LOI cursus, na een teleurstellende zes werden de punten  almaar hoger. Zou ik het echt kunnen?

In het buurthuis werd een cursus gegeven, ik twijfelde, zou ik gaan. Had ik wel tijd? Uiteindelijk ben ik na de eerste les aangehaakt. Een leuke start in een informele sfeer.

In ‘scholen voor de kunst’ wordt een cursus korte verhalen schrijven gegeven. Ik schrijf me in en ontmoet mensen die jarenlang samen met mij blijven schrijven. En natuurlijk Hugo die voor veel inspiratie zorgt.

Schrijverij, een schrijfclub met maatjes voor jaren. Marjolein, Gemma, en later Esther, Hugo en Anette. Een bron van inspiratie, feed-back en soms keiharde kritiek. Op onze zeswekelijkse bijeenkomst hebben we steevast veel plezier.
We beginnen met het ambacht zelf. Een van ons bereid een opdracht voor en we schrijven. Wanneer we dat voorlezen  is het meestal lachen, gieren, brullen en vol verwondering over wat we kunnen in een half uurtje.
Daarna worden de voorbereide verhalen besproken. De eigen feed-back vragen staan centraal maar aanvullen mag zolang de feedbackregels nageleefd worden.

In 2006 ben ik gestart met een cursus verhalen schrijven bij script plus. Ook daar ontmoette ik creatieve en leuke mensen. Onder leiding van Ton Ronzeman schreven we allemaal een kort verhaal. En we doken er diep in! Waarom schrijf je het verhaal, wat wil je zeggen, wat heeft dat met het hoofdpersonage te maken, wat voor motieven heeft de hoofdpersoon enz. enz.

Het schrijven, lezen, veranderen, sleutelen, het contact met anderen over schrijven en het genieten van elkaars creativiteit heeft voor mij een andere dimensie aan mijn leven gegeven. Een die ik op deze site graag met je deel.

4 thoughts on “About

 1. Lieve Marina,
  Wat leuk goed dat je schrijft! Ik heb alles nog niet gelezen maar wat ik heb gelezen, vind ik heel leuk.
  Groeten, ook aan Wim,
  tante Trees

 2. Hoi Marina,
  Ik heb enkele van je recente verhalen gelezen en wordt geraakt door de herkenbaarheid, het wordt lastig te stoppen met lezen.
  Je verhalen lezen erg gemakkelijk en ik neem me voor dat ik binnenkort wanneer ik ergens in een vliegtuig zit voor heel wat uurtjes de rest van je verhalen ga lezen.
  Groetjes Patricia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s