Dag dag.

In de krant staan Aboutaleb en de Wever, beide burgemeesters van grote havensteden, met heel verschillende politieke voorkeuren. Ik maak onderscheid tussen de persoon en de politieke persoon, zegt Aboutaleb.  Ik heb meer vrienden die een rol vervullen waar ik het niet perse mee eens ben, dat betekent niet dat je niet samen voetbal kan kijken.

En ik vraag me af of dat voor mij ook geldt.

Ik vind het lastig, niet dat iemand een andere mening kan hebben natuurlijk, ik houd van kamperen en een ander wil nog niet dood gevonden worden op een camping, geen probleem. Maar dat mijn Russische buurvrouw Poetin een geweldige vent vindt en dat zij de oorlog in Oekraïne toch heel anders ziet dan ik. Dat vind ik moeilijker. We negeren dan ook al maanden het onderwerp. Lastig want haar zus en moeder wonen niet ver van de grens. Haar zus verpleegt Russische soldaten in het ziekenhuis, haar moeder wordt ‘s nachts wakker van ontploffingen. Oekraïners volgens de buurvrouw. En dat komt dan niet in de krant vervolgt ze dan, dat er ook Russische kinderen sterven, de berichtgeving is hier in Nederland vind ze dan ook erg eenzijdig. We zijn het er wel over eens dat niemand oorlog wil.

Waarom vermijd ik dit onderwerp terwijl ik over kamperen best een gesprek kan hebben?

Ik vertel mezelf dat ik geen conflict wil met de buurvrouw, zij woont daar nog wel een poos en we sporten al jaren samen, stimulerend voor ons beiden, dat wil ik niet kwijt.

Maar misschien ben ik vooral bang voor mezelf, voor mijn mening en ook voor mijn eigen boosheid.  Want hoezo is die eikel een goede vent. Als ik hem op TV zie wordt ik fysiek niet goed, hoe kan de buurvrouw dat zeggen, dat hij het goed doet?

En nu we het er toch over hebben, die virus waarheid organisatie, die reptielen die ons besturen, die satanisten die kinderen misbruiken, of dat God vindt dat vrouwen minder waard zijn. Ik vind het zo heel heel erg dom eigenlijk dat mensen dat geloven. Dat ze meegaan in dit soort theorieën. En natuurlijk worden mensen, kinderen misbruikt, ergens. Laten we daar vooral tegen vechten. Maar laten we ook blijven nadenken.

Aboutaleb heeft dat dus niet, hij wordt niet boos, hij gaat met de Wever op zakenreis naar Zuid Amerika om oplossingen te vinden voor de cocaïne smokkel in de haven. Terwijl de Wever de Wilders van België is. En “minder, minder” ligt hem ook voor in de mond veronderstel ik.

Als ik mensen om mij heen heel heel erg dom vind. Wat betekent dat dan voor mijn contacten? Ruzie vind ik vreselijk, echt waar, dus ik houd mijn mond, ik zeg er niets over, ik ben een schijterd. Totdat het zover komt dat ik misschien tegen niemand ooit nog iets kan zeggen. Alleen goede morgen en dag dag.

Trouwens, Poetin vind ik dan wel weer op een kikker lijken. Dag dag.

Marina van Alphen

Advertentie

6 thoughts on “Dag dag.

  1. 😂😂😂 Marina, je bent geweldig. Ga vooral zeggen wat je denkt. Ik herken de “schijterd” (google maakt er steeds “schittert” van) trouwens helemaal niet.

  2. Iets voor een ieder om over na te denken. Zo had ik een intelligente buurvrouw waar ik veel mee optrok (samen waren wij de ‘buurtraad’), die zeer gelovig was. Dat vond ik ongelooflijk; zo’n slimme vrouw. Ik heb haar op een gegeven moment uitgebreid bevraagd over haar denkbeelden en aan haar gevraagd (want daar kwam ze niet zelf op) of ik haar mijn visie mocht geven. Dat mocht. Ik kon door mijn vragen veel beter weten hoe zij de wereld zag en ik vond het fijn haar te kunnen vertellen waar ik zo’n enorme moeite mee had. Het werd best een zinnig gesprek en we erkenden beide dat we wat betreft het geloof nooit overeen zouden komen en elkaar lang niet altijd zouden kunnen volgen, maar ook dat dat niet erg is. Hierdoor hoefde ik niet meer op mijn woorden te letten bij haar (grote winst!) en kon zij mijn uitingen ook beter plaatsen. Het bracht ons nader. Ik leerde dat achter iedere visie, stelling of levensbeeld een verhaal zit en het is handig dat verhaal te kennen, ook al blijf ik de visie afkeuren of ‘dom’ vinden, het is beter te verdragen en voor de ander als je er commentaar op hebt. Ze ging er vanaf dat gesprek soms lachend vanuit dat ik iets wel stom zou vinden maar vertelde het toch en ik kon haar lachend gelijk geven.

  3. Hoi Marina, Ik wil wel reageren op jouw schrijven Dag dag , maar als ik reageer zie ik niet wat ik schrijf. Ik. ben toch niet zo bedreven in dit soort zaken. Ik kon wel de reacties lezen. Goed thema waar iedereen wel eens mee worstelt. Het is altijd gemakkelijker om kritiek te uiten op mensen die je niet kent dan waar je dicht bij staat. Je wilt ze niet kwetsen. Ik voel bij mij wel wat mijn grenzen zijn. Als mijn bloed begint te koken omdat ik echt iets niet juist vind dan moet ik dat zeggen. ik probeer het wel netjes te doen. Iemand heeft wel eens tegen mij gezegd dat ze nog nooit iemand had gezien die zo intens ,heel netjes, ongelooflijk kwaad kon worden.Laurens zegt dan wel eens tegen mij: laat die emmer bloed maar weer zakken. Ik zie jou zelf niet als een grote schijtert. Je bent vrij direct en wel duidelijk in je mening. Ga zo door, zal ik zeggen. Liefs Tineke

    Groetjes, Tineke

    >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s