Kamperen, beter van niet.

Er zijn mensen die gewoon niet moeten kamperen, alle campings mijden, hun leven lang, nooit een tent opzetten, caravan huren, camper lenen. Niet, nooit, never.

En nee dan bedoel ik niet die uitgebreide Italiaanse familie die hun enorme partytent met dito geluidsinstallatie pal achter onze vouwwagen, op de vrijwel lege camping, opzetten en tot diep in de nacht Italiaanse schlagers lieten horen en heftige Italiaanse discussies.

En nee ik bedoel ook niet die Franse buurman die iedere dag keurig de hond buiten de omheining van de camping uitliet nadat hij zelf uitgebreid tegen een boom had staan wateren, samen met zijn tienjarige zoon.

Ik bedoel wel de vader van het meisje in het toilet naast me.
Ik zat even uitgebreid en hoorde de deur naast me klepperen zoals alleen wc deuren op campings dat kunnen. Daarna een keurige ABN vader die zei:
‘Nee lieverd even niets aanraken hier, doe je armpjes maar even over elkaar, zo ja, dan pakt papa even het doekje. (veeg geluiden) Al klaar, ga nu maar zitten.
NEE, niet met je handen de wc aanraken, kom maar ik til je wel even op. Zo, gaat het zo? Niet met je handen op de bril, nee ook niet de muur. Zal papa je handjes even vasthouden, zit je goed zo? gaat het? … Klaar? Kom maar ik til je er wel af, even afvegen, ja papa heeft de billendoekjes ook hier. Zo, gaan we nu weer terug naar de tent, kom maar.’
Die dus.

En eigenlijk nog meer de man die naast me af kwam wassen op de camping, ik stond daar met mijn al wat versleten teiltje onze spullen te soppen en hij kwam naast me staan met zo’n soort opvouwbare boodschappenmand met stevige hengsels vol met afwas. Spaghetti Bolognese hadden ze gegeten zag ik en yoghurt toe.
Na alle vrije aanrechtjes te hebben geïnspecteerd zette hij de mand op het aanrecht en haalde er een fles Cif uit waarna hij het hele aanrecht af begon te soppen. Met een groen schuursponsje schuurde hij het aanrecht, de bak, de kraan en ook de wijde omgeving af met schuurmiddel. Ik begon ondertussen uit pure nieuwsgierigheid opnieuw mijn al schone vaat af te wassen en af te drogen met mijn inmiddels erg natte theedoek.
Na deze actie verscheen een verpakking natte doekjes uit de mand met in grote letters Dettol-ontsmettingsmiddel. Hiermee herhaalde hij de hele exercitie waarna hij een opvouwbaar afwasbakje uit de mand toverde, het ontsmette en aan de afwas begon.

Ik stapelde mijn schone ietwat vochtige serviesgoed in mijn bakje en liep terug naar onze vouwwagen. Ik hing de handdoek te drogen in de zon en borg mijn afwas op. Ik heb het niet op mijn inpaklijstje, Cif en Dettol. En misschien is dat wel het criterium. Wil je Dettol meenemen op vakantie? Ga dan liever niet. Huur een hotelkamer en cif en schuur het bad uit. Weet ik veel. Maar een camping? Ik zou er niet aan beginnen.

Marina mei 2019

6 thoughts on “Kamperen, beter van niet.

  1. Je maakt er weer een heel duidelijk, veel voorkomend verhaal van 🙂 Ik had het gevoel dat ik jouw vaat stond af te drogen 🙂

  2. Dag Marina, Hoe gaat het met je? Erg leuk om je verhalen te lezen en te blijven lezen! Daarom wil ik je mijn nieuwe e-mail adres geven. Zou je deze willen aanpassen? atmsmook@gmail.com Dank je wel! Groetjes Astrid Smook

    >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s