Oranje

We zijn voor het eerst niet geweest. Geen jaarlijkse wandeling over de kleedjesmark, geen aubade met heliumballonnen.
Het begon ooit met versierde fietsen. Met oranje crêpepapier tussen spaken geslingerd en sturen omwikkeld met meters rode, witte en blauwe linten. We moesten in die verpakking nog een pokkeneind fietsen langs een vieze sloot, waar mijn broer natuurlijk met crêpepapier en communiepak in kieperde.
Later volgde de zeskamp van de scouting en als finale terrassen en feesttenten overgoten met bitter en bier.

Sinds we kinderen hebben gingen we naar de kleedjesmarkt. Om te kopen waar een ander uitgroeide en wij in. Autootjes, zwembanden en puzzels vonden hun weg naar onze huiskamer. En ook weer terug naar de kleedjesmarkt. Ik stuurde twee jaar geleden onze oudste nog met wat oude rotzooi naar het gebeuren maar hij was al snel weer terug. Daar ging hij echt niet meer tussen zitten. Zo erg was dat geldgebrek niet. Ik sleurde die doos maar weer naar zolder.

We zijn een krimpend huishouden. Een zoon op kamers, de andere half. Mijn karretje bij de supermarkt wordt ieder jaar leger. Bij de wekelijkse gang naar de friettent bestel ik steeds vaker twee patat in plaats van een gezinszak en een hamburger, beren hap met satésaus, kinderpakket en extra mayo.
Bovendien gaan we binnenkort verbouwen en moet de schuur leeg. Een bijna ondoenlijke opgave. Ik gooi niet snel iets weg. Mijn man is een verzamelaar. Crisis dus. Want ieder onooglijk plankje, schroefje en ringetje moet beoordeeld worden op weggooibaarheid. We hebben al zeker twee vierkante meter overwonnen, nog 98 te gaan.

Vandaar dat we niet gaan dit jaar. Misschien nog even een borrel op het terras? We wonen er nu immers midden tussenin.
Aan de ene kant wordt De Clown van Ben Kramer mishandeld. Aan de andere kant klinkt het naar vioolles van een hele erge beginner. We zitten hier eigenlijk ook wel lekker in de zon.

Misschien worden we gewoon saai en oud.

Marina

7 thoughts on “Oranje

 1. Mooi. Bedenk wel dat het alternatief van oud worden is : dood gaan. Dan is oud worden dus zeer akseptabel. Vergeet niet al datgene te doen wat je wil. Niets uitstellen dus, want met de ouderdom komen wel beperkingen. Dus nu wel even doen!
  Groetjes, Wim J.

 2. Hoi Marina
  Ria van tante nelly wil ook graag jou verhaaltjes
  haar emailadres is
  **************

  De fam. v Alphen had gisteren een fietstocht
  en Ria was er bij ,om op de opa’s en oma’s te passen. gr. Moeder

  • Saai en oud zijn we al jaren ,maar door onze kleinkinderen word je toch weer in het feestgedruis vanKoninginnen dag of je nu wilt of niet ,meegesleept. Om 10 uur in de ochtend keken we naar het aftreden van de Koningin. Saartje 6 jaar vond alles zeer interessant. Ze wilde van alles weten. Zoals hoe oud de prinsessen waren e.d. Ze vond alleen onze nieuwe koning er saai uitzien.hij hoorde toch en kroon en koningsmantel te dragen. Ik beloofde dat het in de middag er beter uit zou zien.Daarna naar de kleedjesmarkt,springkussen(,waar ze van af lazerden) en stoer rijden op de paardjes. Op tijd weer achter de t.v. Saartje was nu diep onder de indruk en vroeg aan mij of ze later ook koningin kon worden. Ik vertelde dat als de koning zonen had gehad dat het dan well mogelijk kon zijn, maar helaas voor haar had hij 3 dochters . Oma, dat is toch geen probleem ,meisjes mogen toch ook met meisjes trouwen dan trouw ik met de prinses, Ik zag het over 30 jaar al voor mij: Twee koninginnen ,wat zal dat een consternatie geven. Die troonwisseling zou dan weer net zo onrustig worden als bij Juliana en Beatrix .Niet saai in ieder geval

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s